Köp pashmina och cashmere med Bitcoin.

Bitcoin är den första och mest populära digitala valutan. Med bitcoin är du din egen decentraliserade bank. Vi ser Bitcoin som framtidens betalningsmedel. Därför erbjuder vi 20% rabatt om du väljer att betala med Bitcoin.

Vanliga frågor om Bitcoin

Hur köper jag Bitcoin?

Det finns många sätt att köpa bitcoin. Om du vill köpa en mindre mängd kan du köpa bitcoin på t.ex. Localbitcoins.se. För närvarande finns enbart en bitcoin-bankomat i Stockholm där du växla på plats. Om du vill köpa en större mängd kan du göra det på de stora bitcoin-börserna, exempelvis Kraken eller Bitfinex.

Hur använder jag bitcoin för att köpa pashminasjalar?

När du väl har köpt bitcoin är det enklast att överföra dem till din bitcoin-plånbok som du laddar ner på din smartphone. Vi rekommenderar Mycelium och Blockchain. Om du tar ut i en bankomat scannar du QR-koden för att föra över. När du handlar och väljer bitcoin-betalning för pashmina och cashmere kommer du till en sida som visar en QR-kod. Du scannar snabbt så är det betalt och klart. Bitcoin-betalning är faktiskt enklare än de andra betalningssätten när du väl ha bitcoin. Det sker omedelbart och du får ett kvitto skickat till dig för att bekräfta överföringen. Bitcoin-betalning är dessutom billigare att föra över än kortbetalningar.

Varför ger ni 20% rabatt för bitcoin-betalning?

Vi gillar Bitcoin och tror på att detta är framtidens betalningsmetod i en allt mer digitaliserad värld. Bitcoins är till skillnad från “vanliga” pengar inte kontrollerade av någon annan bank än du själv. Det finns ingen inflation då bitcoin har ett begränsat antal på 21 miljoner. Det är ett smart och säkert system som är “open source” vilket gör att alla kan förbättra koden. Bitcoin kan inte hackas. Vi ser stora fördelar för både individen och världen med att använda bitcoin. Därför vill vi uppmuntra användningen av bitcoin genom att ge en rabatt för att komma igång. Vi hoppas att du blir intresserad och tar reda på mer om denna fantastiska uppfinning. Här är en bra nybörjar-film.

Är Bitcoins lika säkra som kreditkort?

Bitcoin är säkert. Faktiskt mycket säkrare än ett kreditkort. Det är betydligt lättare att gissa någons 16-siffriga nummer, utgångsdatum och ccv-kod än att gissa en komplicerad privat nyckel till en bitcoin-adress.

Hur funkar det med återbetalningar i Bitcoin?

Du kan välja om du vill ha återbetalningen i SEK eller Bitcoin.

Vad är Bitcoin ?

Bitcoin är en digital valuta. Här finns en mycket bra introduktion på svenska.

Hur kan jag ta reda på mer om Bitcoin?

Googla! Det finns mycket information ute. En bra hemsida att börja läsa på är “Start using bitcoin“. Eller fråga oss.